side-area-logo

ACHT STAPPEN NAAR GELUK

WAT/ WAAROM?

In de jaartraining “Acht stappen naar geluk” gaan we stap voor stap oefenen met het Achtvoudige Pad. Het Achtvoudige Pad is naast de Vier Edele Waarheden, hét centrale leerstuk binnen de Boeddhistische psychologie en geeft de weg aan die loopt van ‘stress en lijden’ naar ‘vrij zijn van stress en lijden’, van gebondenheid naar vrijheid..

Aan de hand van acht stappen leer je blijvende veranderingen aan te brengen in nagenoeg alle aspecten van je leven. Je leert diepgaand doorzien dat het mogelijk is die keuzes te maken die heilzaam zijn en bijdragen aan jouw geluk en dat van anderen.

De training is gebaseerd op en volgt de lijn van het boek ‘Eight Mindful Steps to Happiness: Walking the Buddha’s Path’ van Bhante Henepola Gunaratana (dit boek is nog niet in het Nederlands verschenen) en van de lessen van Gil Fronsdal, die hij gaf aan het The Insight Meditation Center te Redwood City. (USA)

WAAR/ WANNEER?

Dit is een jaartraining bestaande uit negen bijeenkomsten (1x per maand) en acht maandelijkse reflecties en opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen. De reflecties en oefeningen zijn zo opgebouwd dat we steeds gedurende een hele maand intensief met één van de acht stappen oefenen. Verder maakt een optionele retraite (4 dagen/ 3 nachten) onderdeel uit van het programma.

Daarnaast maakt een uitgebreide (Nederlandstalige) syllabus onderdeel uit van de leerstof en ontvang je in de loop van het jaar meerdere begeleide meditaties die aansluiten bij het onderwerp.

De groep bestaat uit maximaal 18 mensen zodat er voor iedereen voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

De training vindt plaats in ’s-Hertogenbosch. De locatie ligt in het centrum, direct naast de Sint Jan Kathedraal en is goed bereikbaar per eigen of openbaar vervoer.

KOSTEN/ VOORWAARDEN?

Deze jaartraining wordt gegeven op Dana basis, dat wil zeggen dat je geeft wat je kunt missen om je dankbaarheid voor de overdracht te uiten. Door het geven van Dana oefent de gever vrijgevigheid en de ontvanger tevredenheid.

Aan het einde van iedere bijeenkomst staat er een mandje klaar voor de Dana.

Om deel te kunnen nemen aan deze training is meditatie ervaring noodzakelijk.

INTERESSE?

Wil je meer informatie of wil je graag weten of deze jaartraining aansluit bij jouw behoefte, neem dan gerust contact op!