side-area-logo

DANSEN MET HET LEVEN

WAT/ WAAROM?

In de jaartraining “Dansen met het Leven” vind je aan de hand van de vier nobele waarheden, hét centrale leerstuk binnen de Boeddhistische psychologie, manieren om beter om te gaan met de ups en downs van het leven. Aan de hand van twaalf inzichten en daaraan gekoppelde oefeningen vind je een nieuwe balans, kalmte en rust, te midden van de hectiek van alledag.

De training is gebaseerd op en volgt de lijn van het boek ‘Dancing with Life’ van Phillp Moffitt. Het boek is nog niet in het Nederlands verschenen.

WAAR/ WANNEER?

Dit is een jaartraining bestaande uit twaalf bijeenkomsten (1x per maand) en wekelijkse reflecties (52 x) en opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen. Daarnaast maakt een uitgebreide syllabus onderdeel uit van de leerstof en ontvang je in de loop van het jaar twaalf begeleide meditaties die aansluiten bij de twaalf inzichten die aan bod komen.

De groep bestaat uit maximaal 14 mensen zodat er voor iedereen voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

De training vindt plaats in ’s-Hertogenbosch. De locatie ligt in het centrum, direct naast de Sint Jan Kathedraal en is goed bereikbaar per eigen of openbaar vervoer.

KOSTEN/ VOORWAARDEN?

Deze jaartraining wordt gegeven op Dana basis, dat wil zeggen dat je geeft wat je kunt missen om je dankbaarheid voor de overdracht te uiten. Door het geven van Dana oefent de gever vrijgevigheid en de ontvanger tevredenheid.

Aan het einde van iedere bijeenkomst staat er een mandje klaar voor de Dana.

Om deel te kunnen nemen aan deze training is meditatie ervaring noodzakelijk.

INTERESSE?

Wil je meer informatie of wil je graag weten of deze jaartraining aansluit bij jouw behoefte, neem dan gerust contact op!