side-area-logo

BASISTRAINING METTA MEDITATIE

WAT/ WAAROM?

Deze basistraining Metta-meditatie (Meditatie op Liefdevolle Vriendelijkheid) is een grondige inleiding op verschillende vormen van Metta-meditatie en Vergevings-meditatie.

In Metta-meditatie beginnen we doorgaans met het richten van vriendelijkheid op onszelf, om van daaruit – in een reeks van stappen – die vriendelijkheid verder uit te breiden naar iemand waar we al van houden, iemand waar we neutraal tegenover staan, iemand met wie we moeite hebben en uiteindelijk naar alle wezens, overal en zonder onderscheid.

De beoefening van Metta-meditatie leidt ertoe dat ons hart weer open gaat staan. We ontdekken opnieuw ons eigen vermogen om liefdevol te zijn, zowel voor onszelf als voor anderen.

De beoefening van Metta-meditatie is een volledig op zichzelf staande beoefening, maar tegelijkertijd ook een hele waardevolle aanvulling op en verdieping van de Vipassanā meditatie, die uiteindelijk ons hele leven zal bezielen. We ontdekken dat we inderdaad kunnen liefhebben en dat alles uiteindelijk teruggaat naar liefde.

WAAR/ WANNEER?

De basistraining Metta-meditatie bestaat uit zes bijeenkomsten van ieder twee uur.

Naast de beoefening van Meditatie op Liefdevolle Vriendelijkheid en Vergeving zijn er wekelijks opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen. Daarnaast maakt een uitgebreide syllabus onderdeel uit van de leerstof.

De groep bestaat uit maximaal 14 mensen zodat er voor iedereen voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

De training vindt plaats in ’s-Hertogenbosch. De locatie ligt in het centrum, direct naast de Sint Jan Kathedraal en is goed bereikbaar per eigen of openbaar vervoer.
Na deelname aan de introductietraining is er de mogelijkheid om in te stromen in de DailyDhamma jaargroepen en – trainingen.

KOSTEN/ VOORWAARDEN?

De Basistraining Metta-meditatie wordt gegeven op Dana basis, dat wil zeggen dat je geeft wat je kunt missen om je dankbaarheid voor de overdracht te uiten. Door het geven van Dana oefent de gever vrijgevigheid en de ontvanger tevredenheid.

Aan het einde van iedere bijeenkomst staat er een mandje klaar voor de Dana.

Ervaring met Vipassanā-meditatie is noodzakelijk.

INTERESSE?

Wil je meer informatie of wil je graag weten of deze jaartraining aansluit bij jouw behoefte, neem dan gerust contact op!