side-area-logo

DE KUNST VAN HET MEDITEREN

WAT/ WAAROM?

Wat betreft het aantal verschillende meditatie vormen is de training ‘De kunst van het mediteren’ de meest uitgebreide meditatie training van DailyDhamma.

In deze training wordt je stap voor stap bekend gemaakt met de klassieke Boeddhistische Kalmte- en Inzichtmeditatie, raak je bekend met Meditatie op Liefdevolle Vriendelijkheid, Vergevingsmeditatie en de Meditatie op een Open Bewustzijn. En verder leer je de belangrijkste begrippen uit de Boeddhistische filosofie en psychologie kennen.

Hoewel de meditatieoefeningen gebaseerd zijn op de Boeddhistische filosofie en Boeddhistische meditatietechnieken, gaat het primair om oefeningen die het bewustzijn aanscherpen en die je leren oude patronen los te laten. De meditatietrainingen zijn daarom nuttig voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Het is volstrekt niet nodig om Boeddhist te zijn (of te willen worden) om de vruchten van deze eeuwenoude filosofie en technieken te kunnen plukken. De trainingen ondersteunen ieder spiritueel en/of werelds pad.

WAAR/ WANNEER?

De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van ieder twee uur.

Groepen bestaan uit maximaal tien mensen zodat er voor iedereen voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

De training vindt plaats in ’s-Hertogenbosch. De locatie ligt in het centrum, direct naast de Sint Jan Kathedraal en is goed bereikbaar per eigen of openbaar vervoer.

KOSTEN/ VOORWAARDEN?

De kosten voor een training van vijf (aaneengesloten) weken zijn € 100,00. Voor studenten of mensen in een uitkering bedragen de kosten € 80,00.

De kosten dienen uiterlijk één week voorafgaand aan de training volledig te worden voldaan.

INTERESSE?

Wil je meer informatie of wil je graag weten of counseling aansluit bij jouw vraag, neem dan gerust contact op!