side-area-logo

LEVENSLUST!

WAT/ WAAROM?

In de jaartraining “Levenslust!” leer je dat een gevoel van rust, tevredenheid en welzijn ongeacht de omstandigheden, niet alleen is voorbehouden aan een bevoorrechte enkeling. Het is beschikbaar voor iedereen. Je kunt ieder moment opnieuw beslissen gelukkig te zijn.

De training is gebaseerd op het boek boek ‘Awakening Joy’ van James Baraz – is geen ‘feel-good’ maar een ‘feel-everything’ programma. Het boek is niet in het Nederlands verschenen.

Gebaseerd op beproefde principes afkomstig uit de Boeddhistische filosofie en wijsheid biedt de training praktische handvatten en (meditatieve) oefeningen die je direct in contact brengen met je eigen wijsheid en innerlijke vreugde.

In deze praktische training leer je:

Waar zich jouw ingesleten patronen van denken en doen bevinden die maken dat je overstelpt raakt door een gevoel van drukte, vermoeidheid en ‘geleefd worden’ in plaats van te leven.

Hoe je geluk een gewoonte kunt maken door je aandacht te trainen in de richting van stemmingen die tot tevredenheid, verbinding en plezier leiden.

Hoe je zelfs in moeilijke tijden vreugde kunt vinden en hoe je valkuilen die je afhouden van tevredenheid kunt vermijden.

Hoe het cultiveren van een effectieve (meditatie)beoefening leidt tot duurzame vreugde, tevredenheid en rust

De thema’s die aan bod komen zijn:

1.      Intentie : Afstemmen op geluk
2.     Mindfulness : Aanwezig zijn in je leven
3.     Dankbaarheid : Dankbaarheid = vreugde
4.     Levensmoed : Levenslust in moeilijke tijden
5.      Integriteit : Je gewoontes bepalen je geluk/ Vijf richtlijnen voor levenslust
6.     Versimpelen : Loslaten. je opties vergroten
7.     Zelfcompassie : Van jezelf houden
8.     Onbaatzuchtigheid : Agenda’s loslaten
9.     Mededogen : Compassie is een werkwoord
10.   Levenslust! : De vreugde van Zijn

WAAR/ WANNEER?

Dit is een jaartraining bestaande uit tien bijeenkomsten (1x per maand) en tussentijdse opdrachten om in je dagelijks leven mee te oefenen. Daarnaast maakt een uitgebreide syllabus onderdeel uit van de leerstof en ontvang je in de loop van het jaar tien begeleide meditaties die aansluiten bij de thema’s die aan bod komen.

De groep bestaat uit maximaal 14 mensen zodat er voor iedereen voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht is.

De training vindt plaats in ’s-Hertogenbosch. De locatie ligt in het centrum, direct naast de Sint Jan Kathedraal en is goed bereikbaar per eigen of openbaar vervoer.

KOSTEN/ VOORWAARDEN?

Deze jaartraining wordt gegeven op Dana basis, dat wil zeggen dat je geeft wat je kunt missen om je dankbaarheid voor de overdracht te uiten. Door het geven van Dana oefent de gever vrijgevigheid en de ontvanger tevredenheid.

Aan het einde van iedere bijeenkomst staat er een mandje klaar voor de Dana.

Om deel te kunnen nemen aan deze training is meditatie ervaring noodzakelijk.

INTERESSE?

Wil je meer informatie of wil je graag weten of deze jaartraining aansluit bij jouw behoefte, neem dan gerust contact op!