side-area-logo

LHBTIQ SANGHA

WAT/ WAAROM?

Met de LHBTIQ meditatiegroep wil ik de levensfilosofie en de rijke meditatietraditie uit het vroege Theravada Boeddhisme, toegankelijk maken voor mensen in de LHBTIQ gemeenschap. En toepasbaar maken voor het dagelijkse, moderne, Westerse leven met alle uitdagingen die daarbij horen.

De groep staat open voor iedereen die zichzelf identificeert als Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Intersex of Queer/Questioning. Zowel beginners als gevorderden in de meditatiebeoefening zijn van harte welkom

Hoewel de Dhamma universeel is en geen onderscheid maakt, biedt de LHBTIQ meditatiegroep een veilige en inspirerende omgeving om de unieke zorgen en ervaringen van LHBTIQ mensen te bekijken en te bespreken door de lens van de “LHBTIQ” ervaring.

De Boeddhistische Psychologie nodigt ons uit om wakker te worden voor wat waar en echt is in onszelf en in de wereld. Met de geleidelijke ontwikkeling van wijsheid en compassie kunnen we het leven met zorg, vriendelijkheid en vanuit een diepe verbinding met onszelf en de ander tegemoet treden en zo leren wat vrijheid brengt en wat niet.

Door de beoefening leren we tevreden te zijn te midden van begeerte, vriendelijk te zijn te midden van boosheid en helder en wijs te zijn te midden van verwarring. De essentie van de verschillende vormen van beoefening is de dingen te zien zoals ze zijn, zodat we opener, verstandiger en liefdevoller kunnen leven.

Daarom dit initiatief om elkaar te ontmoeten voor gezamenlijke meditaties, een korte dhamma talk of tekstbespreking en het delen van onze ervaringen. In de hoop daar veel steun, plezier en warmte uit te putten.

WAAR/ WANNEER?

De bijeenkomsten vinden eens per twee maanden plaats op zondagmiddag van 13.00 – 16.00 uur in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. De locatie is goed bereikbaar per eigen of openbaar vervoer.

De data voor 2019 zijn: 27 jan, 31 mrt, 26 mei, 28 juli, 29 sept. en 24 november. Aanmelden is noodzakelijk. De minimale groepsgrootte is acht deelnemers. De maximale groepsgrootte is 16 deelnemers, zodat er voldoende ruimte is voor uitwisseling.

KOSTEN/ VOORWAARDEN?

Deze groep wordt gegeven op Dana basis, dat wil zeggen dat je geeft wat je kunt missen om je dankbaarheid voor de overdracht te uiten. Door het geven van Dana oefent de gever vrijgevigheid en de ontvanger tevredenheid.

Aan het einde van iedere bijeenkomst staat er een mandje klaar voor de Dana.

INTERESSE?

Wil je meer informatie of wil je graag weten of deze jaartraining aansluit bij jouw behoefte, neem dan gerust contact op!